Jednoduchý recept

Chodské špecle

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52872

Ingredience

1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Sůl
5 l Voda pitná
Těsto
1,2 dl Mléko plnotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 156kJ
21% Sacharidy 75 g
19% Tuky 15 g
24% Sodík 470 mg
35% Bílkoviny 20 g

Chodské špecle postup přípravy receptu:

1

Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, mléko a sůl. Směs promícháme dohladka.

2

V hrnci přivedeme k varu 3 litry vody s 0.5 lžicí soli. Jakmile se voda vaří, těsto protlačíme přes hrubý cedník. Těstoviny - špecle vaříme za občasného míchání do doby, než vyplavou na povrch (asi 2-3 minuty).

3

Vyjmeme je a vložíme do druhého hrnce se studenou vodou (2 litry), necháme namočené další 2 minuty, poté je scedíme, dáme do mísy a polijeme rozpuštěným máslem.

4

Špecle podáváme jako přílohu k masu, k omáčkám nebo samostatně různě zapečené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept