Jednoduchý recept

Plátky z kuřecích prsou s broskvemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52878

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 ks Broskve
3 polévková lžíce Citronová šťáva
60 g Cukr krupice
750 g Kuřecí prsa
50 g Mandle plátky
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Voda pitná
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 607 kcal
Kilojoule 2 540kJ
8% Sacharidy 28 g
44% Tuky 33 g
31% Sodík 621 mg
82% Bílkoviny 46 g

Plátky z kuřecích prsou s broskvemi postup přípravy receptu:

1

Na suché pánvi dorůžova osmahneme mandlové plátky. Zralé broskve přepůlíme, oloupeme a zbavíme pecek.

2

Na pánvi rozpustíme cukr na bledý karamel, zalijeme suchým bílým vínem, citronovou šťávou a svaříme na hustou omáčku, ve které prohřejeme poloviny broskví. Nadále udržujeme v teple.

3

Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme cayenským pepřem.

4

Na velké pánvi prudce osmahneme 4 plátky slaniny, vyjmeme je a na vypečeném tuku připravené kuřecí plátky po každé straně 5 minut opékáme. Opečené porce přendáme na nahřáté talíře spolu s plátky opečené anglické slaniny.

5

Na pánev přidáme 2 lžíce vody, povaříme, mimo plotnu vmícháme máslo a šťávou přelijeme plátky na talířích. Navrch položíme horké broskve, pokapeme karamelovou omáčkou a posypeme praženými mandlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept