Konzervované kuře dušené na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Konzervované kuře dušené na másle
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 52891 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
1 ks | Kuře |
80 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 871,2mg |
---|---|
Cholesterol | 228,5mg |
Draslík | 551,6mg |
Vláknina | 408,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Konzervované kuře dušené na másle postup přípravy receptu:
1 | Větší kuře důkladně očistíme, omyjeme a naporcujeme. |
2 | V kastrolu rozehřejeme máslo a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Zaprášíme paprikou, vložíme maso, osolíme a dusíme do poloměkka. |
3 | Z kuřete odstraníme větší kosti a maso rozdělíme do čistých sklenic. Zalijeme šťávou z dušení a ihned zavíčkujeme. |
4 | Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. |
5 | Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Skladujeme při teplotě cca 10 °C.