Recept

Jitrnicový prejt s játry

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 529

Ingredience

60 g Cibule
15 g Citrony
150 ml Hovězí vývar základní
150 g Játra vepřová
1 g Majoránka
2 g Nové koření mleté
2 g Pepř černý mletý
60 g Sádlo škvařené
30 g Sůl
1200 g Vepřová hlava
100 g Vepřové plíce
100 g Vepřový bok
1 l Voda pitná
30 g Česnek
350 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 531kJ
7% Sacharidy 24 g
56% Tuky 42 g
67% Sodík 1 g
55% Bílkoviny 31 g

Jitrnicový prejt s játry postup přípravy receptu:

1

Vepřovou hlavu, bůček a plíce očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě spolu s cibulí. Maso vykostíme a na drobno rozsekáme.

2

Játra opláchneme a umeleme na jemno. Přidáme ve vodě namočenou a rozmačkanou žemli, rozsekané maso, česnek utřený se solí, jemně nastrouhanou kůru z omytého citronu, drcenou majoránku, mleté koření a vývar z masa.

3

Prejt dobře promícháme, přisolíme, vložíme do pekáče vytřeného sádlem a upečeme.

Poznámka

Prejt můžeme připravit i bez přidání jater.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept