Jednoduchý recept

Hovězí steaky s citronovo-tymiánovou marinádou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 52900

Ingredience

3 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Hovězí svíčková
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 031kJ
0% Sacharidy 2 g
7% Tuky 5 g
7% Sodík 143 mg
59% Bílkoviny 33 g

Hovězí steaky s citronovo-tymiánovou marinádou postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na jeden a půl až dva centimetry silné steaky, které naklepeme, potřeme částí oleje, opepříme a osolíme.

2

Steaky vložíme do rozpálené pánve bez oleje a opekáme je z každé strany nejprve 3 minuty a potom ještě 1 minutu.

3

V míse promícháme oloupané, prolisované stroužky česneku, zbylý olej, citronovou šťávu, pepř s sůl.

4

Opečené maso dáme do připravené marinády a necháme z každé strany 4 minuty marinovat. Potom steaky nakrájíme šikmo přes vlákna na plátky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept