Caesarovo kuře I (pečené) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Caesarovo kuře I (pečené)
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52901 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 ml | Brandy |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
150 g | Játra kuřecí |
900 g | Kuře |
130 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
400 g | Okurky nakládané |
8 ks | Pečivo pšeničné jemné tukové |
2 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 252,5mg |
Draslík | 540,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Játra kuřecí, Kuře, Okurky nakládané, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pečivo pšeničné jemné tukové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
.jpg?ver=11)
Caesarovo kuře I (pečené) postup přípravy receptu:
1 | Očištěná kuřecí játra nakrájíme, oloupanou cibuli rozčtvrtíme, do misky rozklepneme 1 vejce a ze 3 vaječných bílků ušleháme tuhý sníh. |
2 | Polovinu vepřového masa nakrájíme na kostičky, zbytek umeleme spolu s játry a cibulí. Umletou směs promícháme v míse s kostkami masa a vejcem, přidáme hladkou mouku, sůl, chilli koření a brandy a vše spolu dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh a směs vytvarujeme do šišky. |
3 | Střední vykuchané, omyté kuře osušíme, rozpůlíme, zbavíme křídel a kloubů a zcela vykostíme. Vykostěné kuře rozložíme na vál, silnější části naklepeme. |
4 | Připravenou náplň položíme na rozprostřené kuře, kuřecí maso přes šišku přehrneme, sešijeme režnou nití a vytvarujeme váleček, který ovážeme potravinářským provázkem. |
5 | Osolený váleček na pekáči s rozpuštěným máslem vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě maso mírně pečeme 2 hodiny bez podlévání, maso několikrát obrátíme a přelijeme výpekem. Hotové kuře necháme v pekáči vystydnout a potom chladíme 12 hodin v chladničce. |
6 | Druhý den odstraníme provázek s nitěmi, maso nakrájíme na plátky a servírujeme s pečivem a nakládanými okurkami. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení kuřete.