Opékaný síh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékaný síh
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 52902 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Petržel - nať |
70 g | Šalvěj čerstvá |
1 kg | Síh |
4 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 180,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Šalvěj čerstvá, Síh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Opékaný síh postup přípravy receptu:
1 | Ryby opláchneme a osušíme, posolíme a popepříme. Do břišní dutiny vložím kousek petrželové natě. Obalíme ryby v mouce. |
2 | Na pánev vložíme máslo a rozehřejeme ho, přidáme šalvěj. Na rozpálené máslo vložíme ryby. Ztlumíme plamen a ryby opékáme 8 minut z každé strany. Během opékání je poléváme rozpuštěným máslem. Vyjmeme z pánve a podáváme. |