Žampiony plněné brynzovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiony plněné brynzovou směsí
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 18 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 52903 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
50 g | Cibule |
120 g | Hříbky čerstvé |
50 ml | Olej rostlinný |
100 g | Sýr Brynza |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 363,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hříbky čerstvé, Olej rostlinný, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Žampiony plněné brynzovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme a odkrojíme nožky, které nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěný hřib nakrájíme nadrobno. |
2 | Na oleji zpěníme cibuli, přidáme pokrájené nožky žampionů a dusíme. Po 4 minutách přimícháme hřib a ještě zhruba 4 minuty dusíme. Nakonec ve směsi rozmícháme brynzu. Když se sýr rozpustí, směs odstavíme. |
3 | Na kloboučky žampionů navršíme brynzovou směs, žampiony obalíme plátkem slaniny a klademe na plech vyložený pečícím papírem. |
4 | Houby pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 8 minut. |