Chodské kontrfále s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chodské kontrfále s kysaným zelím
Chodské kontrfále s kysaným zelím
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 52908 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1,5 kg | Brambory |
260 g | Mouka pšeničná hrubá |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
7 dl | Voda pitná |
K uvaření knedlíků | |
---|---|
0,5 polévková lžíce | Sůl |
400 g | Vepřové maso pečené |
3 l | Voda pitná |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 44,0mg |
Draslík | 697,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Voda pitná, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chodské kontrfále s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | 500g brambor omyjeme a uvaříme ve slupce v 7 dl vody doměkka. Vaříme je přibližně 20 minut. Uvařené scedíme, oloupeme a jemně nastrouháme. |
2 | Zbylé syrové brambory omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Poté z nich scedíme přebytečnou vodu a přidáme do mísy k vařeným bramborům. Přidáme hrubou mouku, sůl a vypracujeme těsto. |
3 | V hrnci si přivedeme k varu 3 litry vody s 0.5 lžicí soli. Z těsta si plnou lžicí odkrajujeme kousky těsta. Poté v dlaních, které jsme si namočili do studené vody, vytvarujeme kulaté knedlíky. |
4 | Opatrně je vhazujeme do vroucí vody, průběžně promícháme a pomalu vaříme 25 - 30 minut podle velikosti. Uvařené kontrfále vybereme sítem, dáme na talíře, přidáme teplé pečené maso, polijeme výpekem z pečeného masa, jako přílohu doložíme kysané zelí a podáváme. |