Pečená treska v troubě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená treska v troubě
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 52909 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
200 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
2 špetka | Sůl |
1 kg | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 129,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 67,9mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,0mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Muškátový oříšek, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená treska v troubě postup přípravy receptu:
1 | Pórek opláchneme, odřízneme kořenovou část a zvadlé listy. Nakrájíme na kolečka. Do zapékací nádoby vložíme máslo, necháme rozpustit a vhodíme na něj kolečka pórku. |
2 | Opepříme, osolíme a přidáme muškátový oříšek. Zalijeme smetanou a krátce na plotně povaříme. Mezitím předehřejeme troubu na 180 °C. |
3 | Do břišní dutiny očištěné tresky i na povrch vetřeme sůl a pepř. Tresku zakapeme šťávou z jednoho citronu, vložíme do zapékací mísy a přikryjeme ji poklicí. Pečeme při teplotě 180 °C celkem 30 minut. Potom odklopíme poklici a pečeme ještě 15 minut. V okamžiku, kdy je možné vytáhnout hřbetní ploutev, je treska upečená. |