Jednoduchý recept

Pečená treska v troubě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 52909

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
1 kg Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 974kJ
8% Sacharidy 27 g
25% Tuky 18 g
16% Sodík 329 mg
87% Bílkoviny 49 g

Pečená treska v troubě postup přípravy receptu:

1

Pórek opláchneme, odřízneme kořenovou část a zvadlé listy. Nakrájíme na kolečka. Do zapékací nádoby vložíme máslo, necháme rozpustit a vhodíme na něj kolečka pórku.

2

Opepříme, osolíme a přidáme muškátový oříšek. Zalijeme smetanou a krátce na plotně povaříme. Mezitím předehřejeme troubu na 180 °C.

3

Do břišní dutiny očištěné tresky i na povrch vetřeme sůl a pepř. Tresku zakapeme šťávou z jednoho citronu, vložíme do zapékací mísy a přikryjeme ji poklicí. Pečeme při teplotě 180 °C celkem 30 minut. Potom odklopíme poklici a pečeme ještě 15 minut. V okamžiku, kdy je možné vytáhnout hřbetní ploutev, je treska upečená.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept