Recept

Caesarovo kuře II (dušené)

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 52915

Ingredience

2 ks Bobkový list
0,8 ml Brandy
1 kávová lžička Chilli koření mleté
3 ks Cibule
150 g Játra kuřecí
1000 g Kuře
200 g Majonéza
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Muškátový oříšek
8 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
3 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vejce slepičí
600 g Vepřové maso mleté
1 l Voda pitná
4 stroužek Česnek
150 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 731 kcal
Kilojoule 3 058kJ
2% Sacharidy 6 g
77% Tuky 58 g
30% Sodík 598 mg
81% Bílkoviny 46 g

Caesarovo kuře II (dušené) postup přípravy receptu:

1

Na kostičky nakrájíme šunku, očištěná kuřecí játra osušíme a nakrájíme na malé kousky, cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Ze tří vaječných bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Játra umeleme spolu s jednou cibulí, umletou směs promícháme v míse s mletým vepřovým masem, kostkami šunky a s vejcem. Přidáme hladkou mouku, sůl, chilli koření, nastrouhaný muškátový oříšek, brandy a vše spolu dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a směs vytvarujeme do šišky.

2

Větší vykuchané, omyté kuře osušíme, rozpůlíme, zbavíme křídel a kloubů a zcela vykostíme. Kosti odložíme stranou. Vykostěné kuře rozložíme na vál, silnější části naklepeme.

3

Na kostičky nakrájíme šunku, očištěná kuřecí játra osušíme a nakrájíme na malé kousky, cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Ze tří vaječných bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Játra umeleme spolu s jednou cibulí, umletou směs promícháme v míse s mletým vepřovým masem, kostkami šunky a s vejcem. Přidáme hladkou mouku, sůl, chilli koření, nastrouhaný muškátový oříšek, brandy a vše spolu dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků a směs vytvarujeme do šišky.

4

Šišku masové směsi zabalíme do vykostěného kuřete, které sešijeme režnou nití a vytvarujeme do podlouhlého válečku, který ovážeme potravinářským provázkem.

5

Do velkého kastrolu vložíme kuřecí kosti, druhou cibuli, rozpůlené stroužky česneku a bobkový list, zalijeme 1 litrem vody, přidáme sůl a uvedeme do varu. Vložíme kuře, přikryjeme pergamenovým papírem a necháme při teplotě 95°C 100 minut „táhnout“.

6

Hotovou kuřecí roládu opatrně přemístíme na tác, kde jí necháme při pokojové teplotě 6 hodin stydnout, potom jí pevně zabalíme do pergamenu, utáhneme a dáme do chladničky na 12 hodin rozležet.

7

Druhý den odstraníme pergamen a provázek s nitěmi, maso nakrájíme na plátky, ozdobíme majonézou a servírujeme s pečivem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení a odležení kuřete.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept