Teplé mandarinky s vanilkovou zmrzlinou
15 min.
Ingredience
- 250gramůMandarinky
 - 80gramůZmrzlina vanilková
 - 30gramůMáslo čerstvé
 - 30gramůCukr moučkový
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Mandarinky oloupeme a rozebereme na jednotlivé dílky.
 - 2V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme mandarinky a velmi zvolna restujeme asi 5 minut. Průběžně dílky mandarinek obracíme. Posypeme cukrem a ještě dvě minuty restujeme, až cukr zkaramelizuje.
 - 3Doprostřed každého talířku položíme kopeček zmrzliny a okolo upravíme dílky mandarinek v karamelu.
 - 4Dezert ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.