Jednoduchý recept

Chodské bramborové knedle s rohlíky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52928

Ingredience

650 g Brambory
6 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 ks Rohlíky bílé
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na uvaření knedlíků
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 508kJ
15% Sacharidy 53 g
16% Tuky 12 g
32% Sodík 648 mg
21% Bílkoviny 12 g

Chodské bramborové knedle s rohlíky postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme brambory, jemně je nastrouháme a dáme do mísy. Rohlíky pokrájíme na kostičky a promícháme s bramborami. Přidáme vejce, sůl, polohrubou mouku a vymícháme polotuhé až tuhé těsto.

2

V hrnci přivedeme k varu 2-3 litru vody s lžičkou soli. Z těsta tvarujeme kulaté knedlíky o průměru přibližně 6 cm. Opatrně je vkládáme do vroucí vody a pomalu vaříme 15-20 minut.

3

Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme je do mísy, omastíme rozpuštěným máslem. Podáváme jako přílohu.

Poznámka

K těmto knedlíkům se hodí pečené maso a dušené zelí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept