Kotlík s bramborami a treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlík s bramborami a treskou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 52931 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Bazalka |
4 ks | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Citrony |
1 ks | Feferony |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
350 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
6 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
700 g | Treska tmavá |
0,5 kávová lžička | Tymián čerstvý |
250 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 124,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Česnek, Citrony, Feferony, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Treska tmavá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kotlík s bramborami a treskou postup přípravy receptu:
1 | Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Oškrábeme brambory a pokrájíme je na kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví i semínka a dužinu pokrájíme na kostičky. Feferonku rozpůlíme, odstraníme žebroví a semínka a nakrájíme na drobné kousky. |
2 | V kastrolu rozehřejeme olej a přidáme na něj zeleninu. Podusíme ji, osolíme a opepříme. Vložíme k ní lžičku papriky. Přidáme nadrobno nasekaný tymián a kousky rajčat. Vmícháme ještě rajčatový protlak, zalijeme rybím vývarem a necháme 20 minut vařit. |
3 | Tresku nakrájíme na kousky, které propláchneme a osušíme. Zakapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme, zasypeme mletou paprikou. Potom je postupně vmícháme do zeleniny a 10 minut vaříme. |
4 | Nasekáme lístky bazalky a před podáváním přidáme k pokrmu. |
Poznámka
Citronová šťáva rybí maso vybělí, ochutí a zpevní.