Recept

Kotlík s bramborami a treskou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 52931

Ingredience

50 g Bazalka
4 ks Brambory
0,5 ks Citrony
1 ks Feferony
4 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
350 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
700 g Treska tmavá
0,5 kávová lžička Tymián čerstvý
250 ml Vývar rybí
2 stroužek Česnek
6 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 519 kcal
Kilojoule 2 171kJ
18% Sacharidy 64 g
12% Tuky 9 g
28% Sodík 560 mg
78% Bílkoviny 44 g

Kotlík s bramborami a treskou postup přípravy receptu:

1

Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Oškrábeme brambory a pokrájíme je na kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví i semínka a dužinu pokrájíme na kostičky. Feferonku rozpůlíme, odstraníme žebroví a semínka a nakrájíme na drobné kousky.

2

V kastrolu rozehřejeme olej a přidáme na něj zeleninu. Podusíme ji, osolíme a opepříme. Vložíme k ní lžičku papriky. Přidáme nadrobno nasekaný tymián a kousky rajčat. Vmícháme ještě rajčatový protlak, zalijeme rybím vývarem a necháme 20 minut vařit.

3

Tresku nakrájíme na kousky, které propláchneme a osušíme. Zakapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme, zasypeme mletou paprikou. Potom je postupně vmícháme do zeleniny a 10 minut vaříme.

4

Nasekáme lístky bazalky a před podáváním přidáme k pokrmu.

Poznámka

Citronová šťáva rybí maso vybělí, ochutí a zpevní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept