Jednoduchý recept

Rybí směs bylinková

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 52934

Ingredience

400 g Brambory
1 ks Cibule
0,5 ks Citrony
1 kávová lžička Hořčice
1 špetka Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
500 g Okouník mořský
2 špetka Pepř bílý
50 g Petržel - nať
1 ks Pórek
125 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 413 kcal
Kilojoule 1 729kJ
9% Sacharidy 32 g
24% Tuky 18 g
22% Sodík 445 mg
56% Bílkoviny 32 g

Rybí směs bylinková postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky silné asi 1/2 centimetru. Pórek opláchneme a odkrojíme z něj kořenovou část a uvadlé zelené listy. Rozkrojíme pórek podélně a potom příčně pokrájíme na nudličky. Cibuli posekáme a nakrájíme na nudličky.

2

V kastrolu rozpustíme máslo a vložíme na něj cibuli. Vmícháme do ní plátky brambor a nudličky pórku. Dusíme, osolíme a opepříme. Přidáme mletý muškátový oříšek a citronovou kůru z poloviny chemicky neošetřeného citronu a hořčici. Zalijeme rybím vývarem a smetanou. Počkáme, dokud směs nezačne vřít, potom ztlumíme plamen a pomalu 20 minut vaříme.

3

Mořského okouníka nakrájíme na kousky, které zakapeme šťávou z poloviny citronu, osolíme a opepříme. Rybí kousky postupně vmícháme k zelenině.

4

Nadrobno nasekanou petrželku přidáme ke žloutku a prošleháme. Vlijeme žloutek k rybí směsi a zamícháme, ovšem už nevaříme, aby se vmíchaný žloutek nesrazil.

Poznámka

Místo mořského okouníka můžeme použít mořskou štiku nebo hejka. Do kotlíku můžeme zjara přidat chřest nebo jarní cibulku, během léta mrkev a během podzimu rajčata a papriky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept