Ubrouskové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ubrouskové knedlíky
Ubrouskové knedlíky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 52955 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2,5 dl | Mléko čerstvé polotučné |
2 špetka | Muškátový oříšek |
3 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
6 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
K uvaření knedlíků | |
---|---|
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 509,0mg |
---|---|
Cholesterol | 158,7mg |
Draslík | 47,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko čerstvé polotučné, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ubrouskové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Rohlíky z předešlého dne pokrájíme na kostičky a dáme je do mísy. Přelijeme je mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce se solí. Petrželku kudrnku omyjeme a velmi drobně pokrájíme. V rendlíku si rozehřejeme 3 lžíce másla, přimícháme petrželku, pepř, muškátový oříšek a ochucené máslo přilijeme k rohlíkům. Vše důkladně promícháme, zakryjeme a necháme hodinu odstát. |
2 | Z hustého těsta vytvoříme 4 kulaté knedlíky, vložíme do bílých bavlněných ubrousků které potřeme z jedné strany máslem (2 lžíce). Cípy ubrousku zavážeme a knedlíky zavěsíme na dlouhou vařečku, kterou položíme na kastról s vroucí vodou se solí. Knedlíky musí být celé ponořené. Vaříme je bez otáčení 25-30 minut podle velikosti. |
3 | Uvařené knedlíky vyjmeme z ubrousků, dáme na talíře, rozkrojíme a podáváme jako přílohu. |