Jahody s medem a mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahody s medem a mátou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 52964 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
250 g | Jahody zahradní |
5 g | Máta |
30 g | Med včelí |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 91 kcal
Kilojoule 381kJ
7% Sacharidy 24 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 231,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jahody zahradní, Máta, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.

Jahody s medem a mátou postup přípravy receptu:
1 | Jahody omyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme napůl. Lístky máty otrháme a posekáme najemno. Do mísy nalijeme citronovou šťávu, přidáme med, dobře rozmícháme, přisypeme jahody, promícháme, aby se jahody obalily medovou šťávou a nakonec posypeme mátou. |
2 | Jahody před podáváním vychladíme v lednici. |