Jednoduchý recept

Mramorovaný malinový koláč

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Mramorovaný malinový koláč 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 52965

Ingredience

30 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Likér malinový
500 g Maliny
60 g Máslo čerstvé
40 g Ořechy vlašské
125 g Sušenky BeBe světlé jemné
250 g Tvaroh tučný
2 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
150 g Zakysaná smetana
3 polévková lžíce Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 335kJ
7% Sacharidy 25 g
28% Tuky 21 g
4% Sodík 77 mg
17% Bílkoviny 10 g

Mramorovaný malinový koláč postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme rozdrcené sušenky s cukrem, nasekanými ořechy a rozehřátým máslem. Sušenkový základ stejnoměrně rozložíme na dno dortové formy (asi o průměru 23cm).

2

Odměřené množství vody nalijeme do ohnivzdorné misky, přisypeme želatinu, promícháme a necháme 10 minut bobtnat.

3

Maliny rozmixujeme a prolisujeme sítem. Do pyré vmícháme malinový likér a necháme stranou.

4

V míse rozšleháme tvaroh, přidáme zakysanou smetanu, žloutky a vše šleháme na hladký krém.

5

Misku se želatinou postavíme do kastrolu s horkou vodou a zahřejeme.

6

Rozpuštěnou želatinu vmícháme do tvarohové směsi.

7

Z bílků ušleháme sníh a po lžičkách do něj přidáváme podle chuti moučkový cukr. Do sněhu po částech vmícháme tvarohovou směs. Nakonec přimícháme malinové pyré, ale jen lehce, aby zůstalo mramorování.

8

Tvarohový krém nalijeme na sušenkový základ a koláč vychladíme do ztuhnutí.

Poznámka

Pokud budeme sladit sníh, použijeme moučkový cukr.

Komentáře a hodnocení

 
natasha.angel.diabol
Mramorovaný malinový koláč
vypada to skvele
 
urbanzdenekk
Mramorovaný malinový koláč
Možná to není úplně dietní, ale určitě velmi chutné. A občas se hřešit musí!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept