Normandská kuřecí stehna

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
44 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do pekáče vsypeme očištěné, na kolečka nakrájené pórky, na kostičky nakrájenou slaninu a rozetřený česnek. Zalijeme ciderem a vložíme očištěná a omytá kuřecí stehna. Osolíme, opepříme a okořeníme nasekaným tymiánem.
  • 2
    Pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby a vše pečeme 20-25 minut.
  • 3
    Z pekáče vyjmeme kuřecí stehna, slaninu, zeleninu a necháme na teplém místě.
  • 4
    Z vypečené šťávy odebereme přebytečný tuk, pekáč postavíme na plotnu a šťávu svaříme na polovinu. Vmícháme smetanu a mírně prohřejeme. Nakonec procedíme.
  • 5
    Omáčku rozdělíme na talíře, upravíme na ni slaninu, zeleninu a kuřecí stehna. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.