Jednoduchý recept

Normandská kuřecí stehna

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Normandská kuřecí stehna 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 52968

Ingredience

800 g Kuřecí stehna
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
80 g Slanina vepřová
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
350 ml Víno jablečné
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 815 kcal
Kilojoule 3 411kJ
14% Sacharidy 51 g
59% Tuky 44 g
28% Sodík 555 mg
75% Bílkoviny 42 g

Normandská kuřecí stehna postup přípravy receptu:

1

Do pekáče vsypeme očištěné, na kolečka nakrájené pórky, na kostičky nakrájenou slaninu a rozetřený česnek. Zalijeme ciderem a vložíme očištěná a omytá kuřecí stehna. Osolíme, opepříme a okořeníme nasekaným tymiánem.

2

Pekáč vložíme do středně vyhřáté trouby a vše pečeme 20-25 minut.

3

Z pekáče vyjmeme kuřecí stehna, slaninu, zeleninu a necháme na teplém místě.

4

Z vypečené šťávy odebereme přebytečný tuk, pekáč postavíme na plotnu a šťávu svaříme na polovinu. Vmícháme smetanu a mírně prohřejeme. Nakonec procedíme.

5

Omáčku rozdělíme na talíře, upravíme na ni slaninu, zeleninu a kuřecí stehna. Ihned podáváme.

Poznámka

Použijeme jablečné víno, které je známé jako Cider.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept