Domácí zmrzlina z granátových jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí zmrzlina z granátových jablek
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 52987 |
Kategorie: | Zmrzlina smetanová |
Ingredience
175 g | Cukr moučkový |
1 hrst | Granátové jablko semínka |
1 ks | Limetka |
0,5 l | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 10,3mg |
Vláknina | 526,8mg |
Vitamín A | 4,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Limetka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Granátové jablko semínka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Domácí zmrzlina z granátových jablek postup přípravy receptu:
1 | Z granátových jablek (ze šťavnatých semínek) a limetky vymačkáme šťávu a přes síto ji přecedíme do mísy. K šťávě přisypeme moučkový cukr a metlou nebo šlehačem šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Potom k směsi přilijeme smetanu a pokračujeme ve šlehání, až vznikne ne zcela tuhá růžová šlehačka. |
2 | Šlehačku přendáme do potravinářské dózy, kterou uzavřeme a dáme alespoň na dvě hodiny do mrazničky. |
Poznámka
Použijeme 2ks granátových jablek.