Domácí chléb z ovesných vloček

115 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůVločky ovesné
    • 325gramůMouka pšeničná celozrnná
    • 6gramůDroždí sušené
    • 2lžičkySůl
    • 2,5decilitryVoda pitná
    • 2,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Vápník
71 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse důkladně smícháme vločky, mouku, droždí a sůl. Pak přilijeme mléko a vodu, vše promícháme a vytvoříme těsto, která má konzistenci husté ovesné kaše.
  • 2
    Těsto přelijeme do zapékací formy a vložíme ji do studené trouby, kterou zapneme, nastavíme na 110 stupňů Celsia. Při této teplotě chléb pečeme 45 minut. Pak teplotu zvýšíme na 180 stupňů a chléb pečeme ještě dalších 50 až 60 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatohnědá kůrka.
  • 3
    Upečený chléb necháme ve formě mírně vychladnout, pak ho vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme před krájením vychladnout úplně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 23. 4. 2016
Domácí chléb z ovesných vloček
Už se to peče, ještě 20 minut, místo mouky (neměl jsem) byla použita dětská krupice cca 125 g a polohrubá mouka 200 g. Čeká, jak bude chléb chutnat. 😁