Jednoduchý recept

Domácí chléb z ovesných vloček

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 52988

Ingredience

6 g Droždí sušené
2,5 dl Mléko polotučné
325 g Mouka pšeničná celozrnná
2 kávová lžička Sůl
200 g Vločky ovesné
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 398kJ
17% Sacharidy 62 g
5% Tuky 4 g
13% Sodík 261 mg
22% Bílkoviny 12 g

Domácí chléb z ovesných vloček postup přípravy receptu:

1

V míse důkladně smícháme vločky, mouku, droždí a sůl. Pak přilijeme mléko a vodu, vše promícháme a vytvoříme těsto, která má konzistenci husté ovesné kaše.

2

Těsto přelijeme do zapékací formy a vložíme ji do studené trouby, kterou zapneme, nastavíme na 110 stupňů Celsia. Při této teplotě chléb pečeme 45 minut. Pak teplotu zvýšíme na 180 stupňů a chléb pečeme ještě dalších 50 až 60 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatohnědá kůrka.

3

Upečený chléb necháme ve formě mírně vychladnout, pak ho vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme před krájením vychladnout úplně.

Komentáře a hodnocení

 
Radegast24
Domácí chléb z ovesných vloček
Už se to peče, ještě 20 minut, místo mouky (neměl jsem) byla použita dětská krupice cca 125 g a polohrubá mouka 200 g. Čeká, jak bude chléb chutnat. grin

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept