Jednoduchý recept

Hruškový závin s nivou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 52992

Ingredience

4 ks Hrušky
500 g Listové těsto
50 g Mandle
50 ml Mléko čerstve polotučné
150 g Máslo čerstvé
300 g Sýr Niva (Rokfór)
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 807 kcal
Kilojoule 3 376kJ
12% Sacharidy 43 g
65% Tuky 49 g
36% Sodík 720 mg
35% Bílkoviny 20 g

Hruškový závin s nivou postup přípravy receptu:

1

Oloupeme hrušky, očistíme je od jádřince a pokrájíme na plátky. Jedno listové těsto rozválíme, potřeme rozpuštěným máslem a posypeme plátky hrušky, nasekanými mandlemi a strouhaným sýrem. Těsto zabalíme do balíčku. Konce pořádně utěsníme, aby obsah při pečení nevytekl. Stejný postup poté praktikujeme na zbylé pláty těsta.

2

Všechny "balíčky" potřeme ještě rozmíchaným bílkem smíchaným s mlékem a dáme do zapékací mísy. V té pečeme 15 minut při teplotě 180 °C.

Poznámka

Můžeme podávat spolu s brusinkovou marmeládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept