Jednoduchý recept

Kakao z dánské kuchyně

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 52994

Ingredience

1 kávová lžička Cukr vanilka
30 g Kakao
100 g Kompot hruškový
1 l Mléko plnotučné
200 g Smetana 33% (šlehačka)
40 g Zmrzlina kakaová
100 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 258 kcal
Kilojoule 1 080kJ
5% Sacharidy 20 g
23% Tuky 17 g
0% Sodík 4 mg
11% Bílkoviny 6 g

Kakao z dánské kuchyně postup přípravy receptu:

1

Kompotové hrušky necháme okapat. Mléko a zmrzlinu spolu s hruškami a kakaem rozmixujeme. Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku. Čokoládu nastrouháme.

2

Rozmixované mléko se zmrzlinou rozlijeme do vysokých sklenic. Povrch každého kakaa ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Posypeme ještě nastrouhanou čokoládou a podáváme.

Poznámka

Kakao podáváme dobře chlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept