Kakao z dánské kuchyně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kakao z dánské kuchyně
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 52994 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
100 g | Čokoláda hořká |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
30 g | Kakao |
100 g | Kompot hruškový |
1 l | Mléko plnotučné |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
40 g | Zmrzlina kakaová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 41,0mg |
Draslík | 78,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 6,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 776,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Kompot hruškový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Kakao, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka), Zmrzlina kakaová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kakao z dánské kuchyně postup přípravy receptu:
1 | Kompotové hrušky necháme okapat. Mléko a zmrzlinu spolu s hruškami a kakaem rozmixujeme. Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku. Čokoládu nastrouháme. |
2 | Rozmixované mléko se zmrzlinou rozlijeme do vysokých sklenic. Povrch každého kakaa ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Posypeme ještě nastrouhanou čokoládou a podáváme. |
Poznámka
Kakao podáváme dobře chlazené.