Jednoduchý recept

Zeleninová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 53

Ingredience

100 g Celer bulvový
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
300 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
0,6 g Muškátový květ
6,6 g Petržel - nať
80 g Petržel kořen
13,3 g Polévkové koření
20 g Sůl
66,6 g Tuk
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 128 kcal
Kilojoule 537kJ
3% Sacharidy 12 g
41% Tuky 31 g
41% Sodík 824 mg
5% Bílkoviny 3 g

Zeleninová polévka postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu pečlivě očistíme a opláchneme. Nakrájíme ji na menší kostičky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme téměř doměkka.

2

Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou a vývarem ze zeleniny.

3

Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání vaříme zvolna nejméně 20 minut.

4

Ke konci varu přidáme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.

5

Nakonec do polévky přidáme hrášek a uvařenou zeleninu a znovu krátce povaříme. Přidáme polévkové koření a ještě polévku povaříme.

6

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Poznámka

Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný: bez nálevu Voda pitná: na uvaření zeleniny

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept