Jednoduchý recept

Křehká, jednoduchá a rychlá roláda

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 53012

Ingredience

200 g Listové těsto
1,5 dl Mléko polotučné
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Sirup javorový

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 329 kcal
Kilojoule 1 377kJ
7% Sacharidy 26 g
31% Tuky 23 g
0% Sodík 1 mg
7% Bílkoviny 4 g

Křehká, jednoduchá a rychlá roláda postup přípravy receptu:

1

Listové těsto rozmrazíme a rozválíme na plát. Ten potřeme sirupem - po obvodu necháme přibližně 2 centimetry bez potření - a zavineme do rolády.

2

Zapékací formu vymažeme máslem, roládu do ní vložíme spojem dolů a z obou stran podlijeme mlékem.

3

Formu s roládou dáme do trouby, vyhřáté na 200 stupňů a pečeme ji přibližně 30 minut, až má zlatavou barvu.

4

Upečenou roládu necháme ve formě mírně vychladnout, pak ji opatrně vyjmeme a necháme vychladnout úplně. Studenou roládu rozkrájíme a podáváme.

Poznámka

Roládu můžeme podávat se zmrzlinou, ovocem, šlehačkou...

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept