Jednoduchý recept

Pečený krocan sterilovaný

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 53015

Ingredience

2500 g Krocan
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 743kJ
0% Sacharidy 0 g
13% Tuky 10 g
9% Sodík 181 mg
36% Bílkoviny 20 g

Pečený krocan sterilovaný postup přípravy receptu:

1

Mladého krocana očistíme, důkladně omyjeme a prosolíme po všech stranách i zevnitř. V pekáči rozehřejeme máslo, vložíme maso a ve vyhřáté troubě pečeme. Mezitím průběžně poléváme vlastní šťávou.

2

Ne zcela upečeného krocana naporcujeme, vykostíme a i s menšími kostni rozdělíme do sklenic. Zalijeme přecezenou šťávou a ihned zavíčkujeme.

3

Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

V případě potřeby můžeme ke krocanovi během pečení přilít vodu. Skladujeme při teplotě cca 10°C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept