Sterilované srnčí stehno pečené na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sterilované srnčí stehno pečené na másle
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 53017 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
80 g | Máslo čerstvé |
70 g | Slanina vepřová |
1 kg | Srnčí maso |
3 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 855,3mg |
---|---|
Cholesterol | 107,3mg |
Draslík | 603,2mg |
Vláknina | 283,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sterilované srnčí stehno pečené na másle postup přípravy receptu:
1 | Srnčí stehno vykostíme, důkladně omyjeme a prošpikujeme slaninou. Podle velikosti sklenice stočíme, svážeme nití a po všech stranách opečeme na rozpáleném másle. |
2 | Vložíme do pekáče, osolíme, přidáme kosti ze stehna, obložíme kolečky cibule a podlijeme horkou vodou. V rozehřáté troubě upečeme dočervena. |
3 | Ne zcela dopečené stehno vložíme do sklenic, zalijeme přecezenou šťávou z pekáče a ihned zavíčkujeme. |
4 | Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě. |
Poznámka
Skladujeme při teplotě cca 10 °C.