Jednoduchý recept

Sterilované srnčí stehno pečené na másle

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53017

Ingredience

50 g Cibule
80 g Máslo čerstvé
70 g Slanina vepřová
1 kg Srnčí maso
3 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 365kJ
0% Sacharidy 1 g
25% Tuky 19 g
29% Sodík 578 mg
69% Bílkoviny 39 g

Sterilované srnčí stehno pečené na másle postup přípravy receptu:

1

Srnčí stehno vykostíme, důkladně omyjeme a prošpikujeme slaninou. Podle velikosti sklenice stočíme, svážeme nití a po všech stranách opečeme na rozpáleném másle.

2

Vložíme do pekáče, osolíme, přidáme kosti ze stehna, obložíme kolečky cibule a podlijeme horkou vodou. V rozehřáté troubě upečeme dočervena.

3

Ne zcela dopečené stehno vložíme do sklenic, zalijeme přecezenou šťávou z pekáče a ihned zavíčkujeme.

4

Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Poznámka

Skladujeme při teplotě cca 10 °C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept