Jednoduchý recept

Dip z jablek a křenu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53035

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
2 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Jablka
2 polévková lžíce Křen
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Sůl
500 g Tvaroh tučný

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 104 kcal
Kilojoule 433kJ
1% Sacharidy 5 g
9% Tuky 7 g
1% Sodík 24 mg
11% Bílkoviny 6 g

Dip z jablek a křenu postup přípravy receptu:

1

Nejdříve na hrubém struhadle nastrouháme důkladně omyté a oloupané jablko.

2

Poté v menší míse smícháme citrónovou šťávu, kůru a připravené jablko. Nakonec smícháme tvaroh, křen, sůl, pepř a jablkovou směs dohromady. Důkladně promíchaný a vychlazený dip ihned servírujeme.

Poznámka

Vhodnou odrůdou jablek jsou Booskopské červené či Coxova reneta. Dip můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept