Recept

Knedlíčky z jater s kysaným zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53053
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Těsto
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
150 g Játra telecí
150 g Játra vepřová
1 polévková lžíce Krupice dětská
1 kávová lžička Majoránka
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rohlíky bílé
3 polévková lžíce Strouhanka
3 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 dl Vývar zeleninový
Na uvaření knedlíčků
1,5 l Vývar zeleninový
Příloha
400 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 543 kcal
Kilojoule 2 271kJ
16% Sacharidy 58 g
29% Tuky 22 g
109% Sodík 2 g
54% Bílkoviny 31 g

Knedlíčky z jater s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Telecí a vepřová omytá játra, zbavená šlach a žilek pokrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a drobně pokrájíme. Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do mísy a zalijeme vývarem. Omytou petrželovou nať drobně pokrájíme.

2

V pánvi si na másle osmažíme cibuli, přidáme k ní játra krátce vše orestujeme. Žemle vymačkáme z přebytečného vývaru a spolu s játry a cibulí je pomeleme na masovém strojku. K pomleté směsi přidáme petrželku, vejce, pepř, majoránku, sůl, krupici a strouhanku. Směs důkladně promícháme. Vytvoříme si v dlaních malé knedlíčky o průměru asi 3-4 cm.

3

V hrnci si přivedeme k varu 1.5 litru vývaru a knedlíčky vaříme 7-10 minut. Vyjmeme je děrovanou naběračkou. Servírujeme je s kysaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept