Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 53081

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Hroznové víno
750 g Kuřecí prsa
30 g Mouka pšeničná hladká
170 g Máslo čerstvé
400 g Rýže dušená
2 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Vegeta
750 ml Voda pitná
200 g Šunka dušená
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 503 kcal
Kilojoule 2 105kJ
14% Sacharidy 49 g
13% Tuky 10 g
31% Sodík 622 mg
95% Bílkoviny 54 g

Kuřecí prsa Virginia postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa vykostíme a zbavíme kůže, z masa nařežeme 4 řízky. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, hroznové víno bez jader umyjeme, necháme okapat a otrháme kuličky.

2

Kosti a kůži zalijeme studenou vodou, přidáme neoloupanou cibuli překrojenou napůl, osolíme a vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Hotový vývar přecedíme a odložíme. Plátky žampionů zalijeme 3 lžícemi vody a 1 lžící citronové šťávy, přidáme 1 lžíci másla, osolíme a pod pokličkou 4 minuty podusíme.

3

Z 50 g másla a 30 g hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kostí a vývarem se žampiony, přidáme Vegetu a metličkou prošleháme. Omáčku pak 10 minut povaříme, podle chuti přisolíme, přidáme hroznové kuličky, ještě necháme přejít varem a odložíme do tepla.

4

Připravené kuřecí plátky naklepeme, osolíme, na pánvi s rozehřátým máslem z obou stran dozlatova opečeme a přemístíme na ohřáté talíře. Na stejné pánvi pak lehce osmahneme 4 plátky šunky, které poklademe na opečené kuřecí maso.

5

Na talíře k masu se šunkou přidáme dušenou rýži, maso přelijeme výpekem z pánve, rýži žampiónovou omáčkou s hroznovými kuličkami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept