Recept

Kuřecí stehna plněná kaštanovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 53090
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Cibule
150 g Kaštany jedlé
4 ks Kuřecí stehna
350 g Majonéza
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
300 g Vepřová krkovička
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 025kJ
3% Sacharidy 11 g
83% Tuky 62 g
30% Sodík 599 mg
52% Bílkoviny 29 g

Kuřecí stehna plněná kaštanovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Nožem nařízneme kaštany a v pekáči s trochou vody je v troubě 10 minut pečeme, pak je oloupeme a uvaříme v páře. Uvařené kaštany nasekáme nahrubo.

2

Vykostíme 4 velká kuřecí stehna. Vepřovou krkovici nahrubo nasekáme, v míse ji promícháme s bílky, pečenými kaštany a moukou, osolíme, opepříme a dobře prohněteme. Dobře naklepeme a osolíme stehenní řízky. Z masové směsi vytvoříme 4 válečky, které zabalíme do řízků, závitky ovážeme režnou nití.

3

Kosti s cibulí a bobkový list dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvedeme k varu. Do hrnce vložíme připravené stehenní závitky, přikryjeme pergamenovým papírem, stáhneme oheň a necháme je 80 minut při 95°C „táhnout“. Hotové stehenní závitky necháme na prkénku vychladnout, zabalíme je do pergamenu a dáme přes noc do chladničky vychladit.

4

Druhý den odstraníme nitě, závitky nakrájíme na plátky a podáváme ozdobené majonézou.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k vychlazení a odležení pokrmu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept