Kuřecí stehna plněná kaštanovou nádivkou

145 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
62 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
308 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nožem nařízneme kaštany a v pekáči s trochou vody je v troubě 10 minut pečeme, pak je oloupeme a uvaříme v páře. Uvařené kaštany nasekáme nahrubo.
  • 2
    Vykostíme 4 velká kuřecí stehna. Vepřovou krkovici nahrubo nasekáme, v míse ji promícháme s bílky, pečenými kaštany a moukou, osolíme, opepříme a dobře prohněteme. Dobře naklepeme a osolíme stehenní řízky. Z masové směsi vytvoříme 4 válečky, které zabalíme do řízků, závitky ovážeme režnou nití.
  • 3
    Kosti s cibulí a bobkový list dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvedeme k varu. Do hrnce vložíme připravené stehenní závitky, přikryjeme pergamenovým papírem, stáhneme oheň a necháme je 80 minut při 95°C „táhnout“. Hotové stehenní závitky necháme na prkénku vychladnout, zabalíme je do pergamenu a dáme přes noc do chladničky vychladit.
  • 4
    Druhý den odstraníme nitě, závitky nakrájíme na plátky a podáváme ozdobené majonézou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.