Koláčky s liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláčky s liškami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53099 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
200 g | Linecké (křehké) těsto |
500 g | Lišky čerstvé |
15 g | Máslo čerstvé |
15 ml | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
8 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 191,8mg |
Draslík | 113,3mg |
Vláknina | 867,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Linecké (křehké) těsto, Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koláčky s liškami postup přípravy receptu:
1 | Těsto vyválíme na středně silný plát, ze kterého vykrojíme 4 koláčky. Lišky očistíme, omyjeme, nasypeme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme kousek másla, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Zvolna smažíme asi 15 minut, dokud se neopaří veškerá voda. Pánev odstavíme, k liškám přimícháme smetanu, vejce, posekanou petrželku, plech potáhneme papírem na pečení, na něj vyskládáme koláčky z těsta, rovnoměrně na ně naneseme liškovou směs, plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut. |
2 | Koláčky rozdělíme na talíře a ještě teplé podáváme. |