Jelítková kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelítková kaše
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 531 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
25 g | Česnek |
100 g | Cibule |
100 ml | Hovězí vývar základní |
2 g | Majoránka |
2 g | Nové koření mleté |
2 g | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže loupaná |
30 g | Sůl |
70 g | Tuk |
1500 g | Vepřová hlava |
400 g | Vepřová krev |
100 g | Vepřový ořez |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 345,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Majoránka, Rýže loupaná, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Vepřová hlava, Vepřová krev, Vepřový ořez mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jelítková kaše postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou hlavu a ořez opláchneme a očistíme. V osolené vodě je uvaříme doměkka, vyjmeme, vykostíme a na drobno rozsekáme. |
2 | Do masa přidáme pepř, majoránku, mleté nové koření, česnek utřený se solí a dobře promícháme. |
3 | Rýži přebereme, propláchneme ve studené vodě a obvyklým způsobem udusíme. |
4 | Dušenou rýži necháme prochladnout, potom přilijeme procezenou vepřovou krev a vmícháme připravené maso. |
5 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na polovině tuku do zlatavé barvy. Přidáme ji do kaše, kterou rozmícháme s dávkou vývaru z masa a vše podle potřeby přisolíme. |
6 | Hotovou jelítkovou kaši vlijeme do vymaštěného pekáče a zvolna upečeme v troubě. |