Uzenina s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzenina s hráškem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 5310 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
130 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
300 g | Klobása Dunajská |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
10 g | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 14,6mg |
Draslík | 90,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 496,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Uzenina s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme na másle. Přidáme papriku, oloupanou a na kostičky nakrájenou klobásu a necháme osmahnout. Zaprášíme moukou, přidáme hrášek, zalijeme zálivkou z hrášku a podusíme. |
2 | Nakonec přidáme nakrájenou petrželovou nať a přilijeme smetanu. |
Poznámka
Podáváme s chlebem nebo pečivem.