Jednoduchý recept

Meruňky ve vinném rosolu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 53103

Ingredience

100 g Arašídy
4 polévková lžíce Cukr krupice
40 g Cukr vanilka
8 ks Meruňky
6 ml Pomerančová šťáva
200 g Smetana 33% (šlehačka)
5 dl Voda pitná
5 dl Víno bílé
100 g Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 777kJ
8% Sacharidy 30 g
26% Tuky 20 g
2% Sodík 44 mg
36% Bílkoviny 20 g

Meruňky ve vinném rosolu postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme želatinu a necháme chvilku nabobtnat. Meruňky omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme do misky, posypeme vanilkovým cukrem a necháme 20 minut v lednici.

2

V jiném kastrůlku zahřejeme víno, přisypeme cukr. Do vína a cukru přilijeme želatinu namočenou ve vodě. Vše dohromady mícháme tak dlouho, až se želatina a cukr rozpustí. Do želatinového rosolu vmícháme pomerančovou šťávu, přidáme nakrájené meruňky a zamícháme.

3

Směs rozdělíme do pohárů, necháme v lednici vychladnout. Těsně před podáváním poháry ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Šlehačku posypeme nasekanými ořechy a poháry podáváme.

Poznámka

Meruňky v rosolu podáváme jako studený dezert. Tento dezert můžeme připravit i z jiného ovoce, např. jablek, broskví a pod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept