Jednoduchý recept

Kachní prsa se špenátem a žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 53114

Ingredience

30 ml Citronová šťáva
15 g Cukr třtinový
600 g Kachní prsa
250 ml Mléko sójové
15 g Máslo čerstvé
15 ml Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
800 ml Voda pitná
500 g Špenátový protlak mražený
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 215kJ
4% Sacharidy 15 g
13% Tuky 10 g
59% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Kachní prsa se špenátem a žampiony postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku vložíme částečně rozmražený špenát, osolíme, opepříme a velmi zvolna vaříme asi 20 minut, až se veškerá voda úplně odpaří. Přilijeme sojové mléko, promícháme a povaříme dohusta. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a přivedeme k varu. Přidáme celé mmenší žampiony a 1 minutu povaříme. Hrnec odstavíme a žampiony necháme v horké vodě ještě 10 minut dojít. Potom je scedíme a necháme okapat. Kachní prsa nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme kousek másla, osmahneme, přisypeme hnědý cukr, zakápneme citronovou šťávou a mícháme, aby se maso obalilo v karamelu.

2

Kachní maso upravíme na talíře, doplníme špenátem, do kterého nastojato vmáčkneme žampiony.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept