Grilovaná slanina se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná slanina se švestkami
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53133 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
35 dkg | Anglická slanina |
300 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
39% Kalorie 774 kcal
Kilojoule 3 240kJ
18% Sacharidy 65 g
71% Tuky 53 g
49% Sodík 974 mg
28% Bílkoviny 16 g
Uhlovodany | 65g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 974,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 82,2mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,8mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.

Grilovaná slanina se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve do každého plátku slaniny zamotáme sušené švestky bez pecek. |
2 | Poté připravené ruličky napichujeme na jehly, které používáme na špízy. Můžeme použít i špejle. |
3 | Dáme na gril a grilujeme zhruba 5 minut, nezapomínáme otáčet, aby se slanina nepřipálila. |