Palec nahoru
6
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 6 Perník s rozinkami 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53134

Ingredience

1 hrst Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
150 g Hrozinky
4 polévková lžíce Kakao
1 ks Kypřicí prášek do perníku
4 polévková lžíce Marmeláda brusinková
4 polévková lžíce Med včelí
250 g Mléko polotučné
350 g Mouka polohrubá
12 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Rum
1 ks Vejce slepičí
100 g Čokoláda mléčno-oříšková

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 316kJ
13% Sacharidy 46 g
15% Tuky 11 g
1% Sodík 12 mg
12% Bílkoviny 7 g

Perník s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Nejdříve nalijeme do menšího hrnku mléko, krátce zahřejeme a vlijeme 12 lžic oleje s medem, když se směs rozpustí, odložíme jí stranou a necháme vychladnou na pokojovou teplotu. Rozinky zalijeme rumem a dáme stranou.

2

Mezitím v míse smícháme mouku, prášek do perníku, vanilkový cukr, kakao a cukr krupici.

3

Do vychlazeného mléka přidáme vejce a zamícháme, celé vlijeme do připravených sypkých přísad a smícháme na řidší těsto. Nakonec lehce vmícháme rozinky s rumem.

4

Hlubší plech vyložíme pečícím papírem a vlijeme těsto. Pečeme zhruba 45 - 50 minut, při 150°C. Když je perník upečený, necháme jej vychladnout a potřeme marmeládou, na kterou ozdobně naneseme rozpuštěnou čokoládu. Po půl hodině můžeme perník nakrájet a servírovat.

Poznámka

Jestliže je těsto příliš husté, můžeme přidat trochu mléka, když je těsto až příliš řídké, přidáme mouku.

Komentáře a hodnocení

 
natasha.angel.diabol
Perník s rozinkami
mnamka
 
Karel Svoboda
Perník s rozinkami
Souhlas!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
6
Palec dolu
0
5
Ověřený recept