Vařené kysané zelí moravské
130 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 3lžíceCukr krupice
 - 2lžíceSmetana 16% (pochoutková)
 - 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 2lžíceSádlo škvařené
 - 50gramůSlanina vepřová
 - 500gramůZelí kysané
 - 1lžičkaSůl
 - 2lžičkyKmín celý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí neproplachujeme, nakrájíme jej a dáme vařit. Přidáme sůl, kmín, cukr a dle možností i kůži ze slaniny.
 - 2Když máme zelí poloměkké, uděláme si na nakrájené cibuli světlou jíšku a zelí jí zahustíme.
 - 3Nebo můžeme zelí omastit zpěněnou cibulkou a zahustit zátřepkou ze smetany.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 3. 11. 2015
Vařené kysané zelí moravské
K zelíčku jsem zvolila místo kůže normální slaninku, kterou jsem osmahla a byla to dobrota největší. Zelí to hodně obohatilo, takže recept jen doporučím a dávám pět hvězdiček.