Recept

Vařené kysané zelí moravské

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vařené kysané zelí moravské 5 1
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 5315

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Cukr krupice
2 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 214 kcal
Kilojoule 895kJ
6% Sacharidy 23 g
17% Tuky 13 g
16% Sodík 317 mg
7% Bílkoviny 4 g

Vařené kysané zelí moravské postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí neproplachujeme, nakrájíme jej a dáme vařit. Přidáme sůl, kmín, cukr a dle možností i kůži ze slaniny.

2

Když máme zelí poloměkké, uděláme si na nakrájené cibuli světlou jíšku a zelí jí zahustíme.

3

Nebo můžeme zelí omastit zpěněnou cibulkou a zahustit zátřepkou ze smetany.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vařené kysané zelí moravské
K zelíčku jsem zvolila místo kůže normální slaninku, kterou jsem osmahla a byla to dobrota největší. Zelí to hodně obohatilo, takže recept jen doporučím a dávám pět hvězdiček.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept