Recept

Štědrovečerní ovocovka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53152

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová kůra
50 g Cukr krupice
100 g Fíky sušené
4 polévková lžíce Hrozinky
100 g Hrušky sušené
3 ks Hřebíček
100 g Křížaly (sušená jablka)
100 g Mandle
100 g Ořechy vlašské
4 polévková lžíce Perník
3 polévková lžíce Povidla švestková
1 polévková lžíce Skořice celá
2 l Voda pitná
1 polévková lžíce Zázvor celý
100 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 709kJ
24% Sacharidy 87 g
168% Tuky 126 g
2% Sodík 39 mg
21% Bílkoviny 12 g

Štědrovečerní ovocovka postup přípravy receptu:

1

Sušené vypeckované švestky, hrušky, jablka, fíky omyjeme a dáme do hrnce se studenou vodou. Necháme ovoce nabobtnat asi 30-40 minut. Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky. Kůru z dobře omytého citrónu, hřebíček, kousek zázvoru, kousek celé skořice a hřebíček zavážeme do čisté gázy a přidáme k ovoci. Ještě přidáme cukr, omyté hrozinky, mandle a ořechy. Po 30 minutách vaření koření vyjmeme, ovocovku dochutíme švestkovými povidly, zahustíme nastrouhaným perníkem a podle chuti osladíme. Vaříme ještě asi 10 minut. Podáváme ji teplou i studenou.

Poznámka

K vánoční ovocovce podáváme vánočku, koláče i cukroví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept