Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53170

Ingredience

2 kg Mušle slávky
3 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Pepř bílý
2 špetka Pepř cayenský
50 g Petržel - nať
1 ks Pórek
125 ml Sherry brandy
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl
1250 ml Vývar rybí
1 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 841 kcal
Kilojoule 3 519kJ
17% Sacharidy 61 g
38% Tuky 28 g
129% Sodík 3 g
129% Bílkoviny 72 g

Mušle slávky na sherry postup přípravy receptu:

1

Pod studenou vodou pečlivě omyjeme a okartáčujeme mušle. Ty, které jsou otevřené, vyhodíme, protože jsou špatné.

2

Pórek opláchneme a odřízneme z něho část kolem kořene a uvadlou zelenou část. Podélně pórek rozřízneme a rozkrájíme na plátky. Šalotku a stroužek česneku oloupeme a nasekáme nadrobno.

3

Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme. Pak na něj vložíme nakrájený pórek a nasekaný česnek a šalotku. Podusíme a pak zalijeme rybím vývarem a sherry. Osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vložíme mušle a přikryjeme poklicí. Vaříme 8 minut. Během vaření celý obsah hrnce několikrát protřeseme.

4

Když se mušle otevřou, vyndáme je z vývaru, neotevřené mušle vyhodíme, protože jsou zkažené. Pak do vývaru přidáme smetanu a celý pepř a svaříme, dokud nezhoustne. Hotové mušle nakonec přelijeme omáčkou. Zasypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept