Recept

Zákusek s jahodovým džemem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 53173

Ingredience

75 g Cukr moučkový
2 polévková lžíce Cukr vanilka
7 g Droždí sušené
250 ml Džem jahodový
250 ml Mléko - podmáslí
2 polévková lžíce Mléko polotučné
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,103 kcal
Kilojoule 4 615kJ
42% Sacharidy 150 g
63% Tuky 47 g
5% Sodík 100 mg
38% Bílkoviny 21 g

Zákusek s jahodovým džemem postup přípravy receptu:

1

Nejprve troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Plech, ve kterém budeme péct, vymažeme a vysypeme trochou mouky. V míse smícháme mouku, změklé máslo, sůl, droždí a cukr, dokud se máslo nezapracuje do mouky.

2

V jiné míse smícháme podmáslí, vanilkový cukr a vejce a směs přidáváme za stálého hnětení rukou a hněteme, dokud neuděláme hladké těsto. Poté jej vyklopíme na pomoučenou desku a vyválíme plát o síle 4 cm. Vykrojíme kolečka o průměru 6 cm a dáme na plech. Rozšleháme vejce s mlékem a potřeme kolečka. Pečeme v troubě 15 minut. Nakonec je rozkrojíme a potřeme jahodovým džemem a ušlehanou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept