Mořský okouník podávaný s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský okouník podávaný s fazolkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53180 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
500 g | Fazolové lusky zelené |
0,5 ks | Fenykl sladký - hlíza |
800 g | Okouník mořský |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Saturejka |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,9mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Fazolové lusky zelené, Okouník mořský, Šalotka, Saturejka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mořský okouník podávaný s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Plátky mořského okouníka omyjeme a osušíme. Pokrájíme na kousky. Osolíme, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou z poloviny citronu. |
2 | Fazolky omyjeme a odstraníme z nich vlákna. Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme ho. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno a přidáme na olej. Necháme ji zesklovatět. Pak na olej přihodíme nasekaný fenykl, saturejku a nakrájené fazolky. Osolíme, opepříme a zalijeme drůbežím vývarem. Dusíme 15 minut. |
3 | Pak na fazolky přidáme plátky ryby, přikryjeme kastrol poklicí a dusíme dalších 15 minut. Před podáváním nadrobno nasekáme petrželku a rybu zasypeme čerstvou petrželkou. |