Mořský ďas v leču - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas v leču
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53182 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
1 ks | Lilek |
800 g | Mořský ďas |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Provensálské koření |
125 ml | Rajčatová šťáva |
50 g | Rozmarýn čerstvý |
2 špetka | Sůl |
125 ml | Víno růžové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 140,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Lilek, Mořský ďas, Paprika červená, Paprika žlutá, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Provensálské koření, Rajčatová šťáva, Víno růžové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mořský ďas v leču postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme cukety a lilek, pokrájíme je na půlcentimetrové kostičky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme bílé žebroví a semínka a pokrájíme je na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. |
2 | Do kastrolu vlijeme olej a rozehřejeme ho. Nasypeme na něj cibuli, česnek, papriky, cukety a lilek. Zeleninu na něm zprudka opékáme. Lilek a cukety by měly mírně zhnědnout. Pak směs osolíme, opepříme a přisypeme provensálské koření. Zalijeme vínem a rajčatovou šťávou a 5 minut dusíme. |
3 | Od ryb oddělíme páteř a pokrájíme je na kousky přibližně o velikosti sousta. Osolíme, opepříme a vložíme na zeleninu. Kastrol přikryjeme poklicí a dusíme ryby se zeleninou ještě 6 minut. Nakonec ryby před podáváním posypeme nasekaným rozmarýnem. |