Croissanty z plundrového těsta

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vlažného mléka přidáme droždí, lžičku cukru a lžičku polohrubé mouky. Odložíme na teplé místo a necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Prosátou polohrubou mouku rozdělíme na půl. Z jedné půlky mouky spolu s Herou vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a odložíme do lednice. Druhou půlku mouky dáme do misky, přidáme cukr, žloutky, sůl, citrónovou kůru. Přilijeme hotový kvásek a ze surovin vypracujeme těsto, které se nelepí na ruce. Zabalíme do fólie a necháme v lednici 50 minut kynout.
  • 3
    Vál posypeme hrubou moukou. Vykynuté těsto rukou prohněteme, potom trochu rozválíme. Do středu položíme těsto z Hery, přeložíme ho vykynutým těstem a rozválíme. Rozválené těsto poskládáme do obálkového formátu a opět rozvalíme. Skládání a rozválení těsta opakujeme třikrát, potom těsto odložíme do lednice na 30 minut.
  • 4
    Těsto z ledničky vrátíme zase na hrubou moukou posypaný vál definitivně ho už rozválíme na velký plát. Z plátu těsta vykrajujeme trojúhelníky, které poté smotáme, aby nám vznikly Croissanty.
  • 5
    Hotové pečivo pokládáme na máslem vymazaný plech a necháme chvilku vykynout. Středy pečiva potřeme rozkvedlaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme 10 minut. Potom snížíme teplotu a dalších 10-15 minut dopečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 25. 2. 2016
Croissanty z plundrového těsta
Já jsem těsto dělala zrovna z dvojnásobného množství, protože je to časově náročné. Těsto jsem si nechala připravit v pekárně a pak už to byla hračka. Udělala jsem několik druhů croissantů - plněné nutellou, čokoládou či jen tak bez ničeho. Zbylé těsto jsem využila na vytvoření čokorolek a jednoho čokošneka😉. Všechno šlo krásně a bez problémů. Intervaly mezi jednotlivým kynutím jsem prodloužila na hodinu.
Anonymní uživatel
čt 25. 2. 2016
Croissanty z plundrového těsta
Ještě jedna rada - croissanty se mi při pečení trochu připalovaly shora, vespod však zůstaly nedopečené. Vyřešila jsem to tak, že jsem nad ně dala při pečení ještě jeden prázdný plech a tak se mi podařilo dopéct je. Byly úžasné!