Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53195

Ingredience

600 g Brambory
100 g Cibule
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2,5 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 polévková lžíce Sůl
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 781kJ
7% Sacharidy 24 g
12% Tuky 9 g
13% Sodík 263 mg
9% Bílkoviny 5 g

Česnekový báč postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme do mísy, po chvilce z brambor scedíme přebytečnou vodu, přidáme prolisovaný česnek, sůl, kmín a majoránku.

2

Očištěnou a nastrouhanou cibuli osmažíme v pánvi na másle dorůžova, přidáme ji k bramborům a vše důkladně promícháme.

3

Pečící plech vytřeme sádlem, bramborové těsto rozetřeme po plechu a pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C dozlatova přibližně 35-40 minut. Báč nakrájíme na čtverce a hned horký podáváme.

Poznámka

K čenekovému báči servírujeme čerstvé saláty pode chuti a sezóny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept