Pikantní rybí opečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní rybí opečky
Pikantní rybí opečky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53200 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kg | Filé rybí |
Těstíčko | |
---|---|
2 špetka | Kmín drcený |
50 g | Lupínky kukuřičné |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
140 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej slunečnicový |
2 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
4 polévková lžíce | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 4,8mg |
Draslík | 8,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Lupínky kukuřičné, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní rybí opečky postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé bez kostí omyjeme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Do misky dáme hladkou mouku, rozdrcené kukuřičné lupínky, čerstvě nahrubo pomletý pepř 4 barev, sladkou a pálivou papriku, kmín a sůl podle chuti. Směs dobře promícháme a obalíme v ní kousky ryby. |
2 | V pánvi rozpálíme větší množství oleje s máslem, na něm ze všech stran postupně osmažíme kousky filé dozlatova, dokřupava. |
3 | Podáváme je teplé i studené. |