Toasty s uzeným kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s uzeným kuřecím masem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53205 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Kapie |
1 polévková lžíce | Kečup |
400 g | Kuřecí maso uzené |
60 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Veka chlebíčková krájená |
100 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 96,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Kečup, Kuřecí maso uzené, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Veka chlebíčková krájená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Toasty s uzeným kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Dvě uzená kuřecí stehna zbavíme kůže a obrané maso nakrájíme na tenké nudličky. Nakládané žampiony a oloupanou střední cibuli nakrájíme na tenké plátky, kapii na proužky, prolisujeme česnek a nasekáme pažitku. |
2 | Kuřecí maso osmahneme na třetině oleje, přidáme cibuli, žampiony a kečup s česnekem, osolíme, opepříme a krátce podusíme. |
3 | Troubu předehřejeme na 170°C. Plátky chlebíčkové veky potřeme zbylým olejem, rozložíme na je na plech a dozlatova z obou stran opečeme. Na ještě horké navrstvíme podušenou masovou směs. |
4 | Teplé toasty podáváme ozdobené proužky kapie a posypané pažitkou. |